Voel lichaam en geest

samenvallen

 

Meditatie & mindfulness

 

bij Breath of Life is als een rustpunt in het leven. Vraagt het leven veel van je? Ervaar je stress of sta je onder druk? Als je behoefte hebt aan werkelijk contact met jezelf en de wereld om je heen, bezoek dan een stiltedag of doe een cursus Kum Nye. Bij Terry Pratt leer je de oefeningen zo dat je ze zelf kunt blijven toepassen.

Neem contact op voor meer info of een afspraak

Kum Nye: bewegend mediteren op zijn Tibetaans

Kum Nye is een eeuwenoude meditatieve zelfhulpmethode uit Tibet bestaande uit eenvoudige oefeningen die lichaam en geest ontspannen en je energie op een diep niveau stimuleren. Er zijn ruim 150 verschillende oefeningen die je helpen beter om te gaan met stress, je denken tot rust te brengen en contact te maken met wat zich in je lichaam afspeelt.

 

Deze Tibetaanse meditatie kan je bewustzijn geven over hoe jij in het leven staat. Tijdens het beoefenen van Kum Nye neem jij je eigen levenshouding mee: hoe jij omgaat met wat er gebeurt in jouw dagelijks leven komt terug in de manier waarop je de oefeningen doet. Dat biedt je dus de kans om mindfulness te integreren in je leven. Mensen die regelmatig Kum Nye beoefenen ervaren dat zij steeds makkelijker voluit in hier-en-nu en vanuit zichzelf in de wereld aanwezig kunnen zijn.

Vast een oefening uitproberen? Neem contact op.

Meditatiecursussen bij

Breath of Life

 

Breath of Life organiseert cursussen Tibetaanse meditatie op aanvraag: het kan individueel, of voor een kleine groep. Je leert een meditatievorm die je overal kunt doen en waarvoor je alleen comfortabele kleding nodig hebt waarin je goed kunt bewegen en een kussen of een stoel om op te zitten.

 

De les begint met een korte meditatie in de traditie van Kum Nye. Na de meditatie doe je de oefeningen, heel langzaam, zodat je alle tijd en ruimte hebt om te ervaren wat er in je lichaam gebeurt en hoe je de oefeningen doet. Daarna komt de slotmeditatie. Grote kans dat je ervaart hoe je gedachten stil zijn geworden en hoe je meer rust, meer ruimte en meer doorstroming in je lichaam voelt.

 

Het gaat Terry Pratt erom dat mensen in onze wereld vol onrust en stress contact leren maken met hun innerlijke kalmte. In de cursus reikt ze je de oefeningen daarom zo vaak aan dat jij ze vervolgens zelf in je dagelijks leven kunt integreren.

Neem contact op als je naar een stiltedag wilt komen

Behoefte aan rust? Doe een stiltedag

 

Op aanvraag organiseert Breath of Life  stiltedagen, een dag die je in stilte met de andere deelnemers doorbrengt. Dat biedt je de gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met jezelf en hoe je de dingen doet en ervaart.

Stiltedagen staan open voor iedereen.  Als je minstens 5 deelnemers heb kan een stiltedag in overleg georganiseerd worden.

 

De dag wordt gevuld met Kum Nye, afgewisseld met meditatie en loopoefeningen. Ook is er veel aandacht voor ademhalingsoefeningen, want een goede ademhaling kan helpen om in het dagelijks leven beter met stress om te gaan. Terry Pratt begeleidt de oefeningen, telkens een paar achter elkaar. Op die manier ervaar je de stilte steeds een beetje dieper.

 

Rond het middaguur krijg je een eenvoudige lunch. Je eet samen met de anderen, in stilte.

Praktische informatie

 

Cursussen Tibetaans mediteren

 

Tijd in overleg. Neem contact op. Het is ook mogelijk om  individueel sessies in te plannen.

Kosten: € 10,- per keer. Duur in overleg.

Plaats: in Maassluis, Jeroen Boschstraat 15, bij een grotere groep in het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1.

 

Er is geen vergoeding van zorgverzekeraars mogelijk voor meditatie of stiltedagen.

 

Een dag stilte

 

Stiltedagen vinden ook meestal plaats in het Witte Kerkje in Maassluis. Deze plek heeft ook een tuin waar je op dagen met mooi weer een deel van de dag doorbrengt. En ook voor stiltedagen geldt: als je genoeg mensen enthousiast weet te maken voor een stiltedag in Rotterdam is dat zeker bespreekbaar.

Mail voor cursusinformatie

Deelnemers vertellen

 

Over Tibetaanse meditatie

"De meeste meditatievormen spreken me niet zo aan, maar Kum Nye bevalt me heel goed. De ademhaling door de neus en de mond werkt heel krachtig. Ik zit daardoor heel snel in mijn lijf en uit mijn hoofd. De oefening tussen de meditaties door is een verbazingwekkend effectieve manier om energie vrij te maken. De bewegingen zijn heel eenvoudig maar maken altijd wat los. Ze worden heel langzaam en bewust gedaan en ik voel altijd van alles gebeuren in mijn lijf. De ene keer ervaar ik er meer van dan de andere keer, maar ze werken altijd voor een langere tijd door. De meditatie na de oefening voelt voor mij altijd dieper en meer verbonden dan de eerste."

Marjo

 

"Ik vind dat ik me door de meditatie en de oefeningen meer bewust word van mijn lichaam. Ik heb er veel baat bij. Als ik niet kan slapen ga ik naar zolder en doe ik een paar oefeningen en een meditatie. Daarna kan ik wel slapen."

Janny

 

"Het brengt mijn hoofd tot rust. Het helpt tegen de hectiek van de dag en brengt me terug naar de basis, terug naar mezelf. Het geeft energie."

Sandra

 

 

Over stiltedagen

"Wonderlijk hoe de tijd als het ware stokte en de stilte naar binnen kwam.

De periodes van mediteren werden afgewisseld met oefeningen en het zingen van een mantra. Het langzaam en vol aandacht mediteren en de bewegingen uitvoeren bracht een grote innerlijke rust. Door de afwisseling gleed ik vanzelf door de dag heen.

Het zwijgen, ook tijdens de lunch die voor ons klaarstond, kostte mij geen enkele moeite. Evenmin had ik na afloop behoefte om extra veel te praten. Alles leek volkomen in evenwicht te zijn.

Het deelnemen aan deze stiltedag heeft mij geleerd hoe weldadig stilte en in innerlijk evenwicht komen uitwerkt."

Ada

 

"Mijn ervaring (als enige man) tijdens de stiltedag was zeer verfrissend en nodig voor mij als zeer drukbezette mens. Elke gedachte, elke beweging en elk geluid werd ons bewust gemaakt. Ook werd ons duidelijk gemaakt dat de natuur, bv. in een bloempotje met een door de natuur gecreëerd product, betekenis krijgt.

De sessie was voor mij voldoende om als basis in mijn brede interesse toe te passen zodat ik mijzelf niet verlies in de eindeloos grote harde maatschappij. Ik kan deze ervaring gebruiken om in mijn eigen religie een evenwichtig persoonlijk standpunt te vertegenwoordigen."

Richard

Breath of Life

Jeroen Boschstraat 15

3141 XJ Maassluis

Sessies alleen op afspraak

 

KvK

Contactgegevens

T: 06 305 390 10

@: info@breathoflife.nl

 

Registraties

NIBIG

Praktijkadressen

Bergsingel 122

3037 GM Rotterdam

 

Jeroen Boschstraat 15

3141 XJ Maassluis

Je bent welkom bij Breath of Life voor biodynamische cranio-sacraaltherapie, Tibetaanse meditatie & mindfulness en klankhealing